Via Rudolphi huisstijl

Samen met Roel van de Ven ontwierp ik een nieuwe huisstijl voor theaterbureau Via Rudolphi. Met een nieuw logo, een frisse website en een andere look voor hun posters gaan ze mee met de tijd en vraag van de markt.

De briefing

Marketing manager Lisette Brouwer merkte dat de vele diensten die zij leverden niet helder over kwamen op hun website. Ook wilde ze meer uit hun digitale communicatie halen. De stijl moest zakelijk worden, maar toch ook speels.

Het ontwerpproces

Wij ontleedde de website, stelde heel veel vragen om zo naar boven te krijgen wat Via Rudolphi allemaal doet en hoe ze dat over willen brengen. Vervolgens ontwierpen wij een heldere route die je kunt bewandelen op de nieuw ontworpen website. Visueel zie je dit terug in de 3 knoppen op de homepagina en het uitgebreidereuitklapmenu.

We kozen een prachtig passend lettertype voor hen, waar we ook het logo mee maakte. Het stapelende idee van het logo legt nadruk op de ‘via’ en geeft zo extra karakter. Dit stapel-effect laten we ook terugkomen op de posters van hun eigen producties. De gehele huisstijl is strak in uitvoering, maar vrolijk in kleurgebruik. De look is rustig genoeg, zodat de beelden van de voorstellingen genoeg aandacht krijgen.