Profuomo duurzaamheid

Samen met Roel van de Ven maakte ik een animatie video voor Profuomo. Op een prettige, rustige en stijlvolle manier worden de duurzame stappen die het herenmodebedrijf heeft gezet, en gaat zetten, uitgelegd.

De briefing

Profuomo is met hun motto ‘Timeless comfort’ een nieuwe weg ingeslagen. Duurzame en comfortabele mannenmode staan hierbij centraal. Om hun duurzaamheidsbeleid inzichtelijk te maken richting de consument en aan hun verkooppartners was er de wens voor een explainer video en een bijbehorende webpagina. 

Het ontwerpproces

Omdat een minimalistische uitstraling belangrijk is voor het merk is hebben we gekozen om een simpel kleurenpalet te hanteren. De off-white achtergrond geeft toch net wat extra warmte ten opzichte van een witte achtergrond. Om het geheel wat meer diepte te geven, heb ik gekozen voor een variatie in lijndiktes. De illustraties heb ik veelal analoog getekend en later gedigitaliseerd. Zo zien de illustraties er rijk uit, maar passen ze tegelijkertijd ook bij de strakke website.

In de illustraties en animatiestijl hebben we soepele transities neergezet en verrassende, rijke symboliek. Zo is de fabriek niet slechts een silhouet van het gebouw, maar sta je echt in de situatie. De kleding die voorbij komt in de video, is ook daadwerkelijk te vinden in de collectie van Profuomo. Op deze manier sluit de video goed aan bij het merk en blijft het beeld boeien tot het laatste moment.